BLOGG

Inredningstrender hösten 2020

Personligt, ombonat och hållbart. En ny säsong närmar sig och vi bad tre inredningsproffs förutspå vilka tendenser som kommer att påverka våra hem. Här är trenderna de förutspår för hösten 2020!

En hållbarare livsstil, en tydlig textiltrend och kreativa vindar. Det spår Joanna Lavén, Sofia Wood, Elsa Billgren och Ida Lauga att kommer bli höstens tendenser i våra hem och inredningar. Inspireras av nyheter samt deras spaningar och tips nedan.

– Människor ”boar” mer än någonsin. Många kommer fortsätta att jobba hemifrån, vilket gör att hemmet blir allt viktigare. Bristen på jobbpendling gör att tid sparas som kan läggas på annat, som att måla om eller planera ett nytt kök.

Trots renoveringsiver slår hon även ett slag för närproducerad inredning och hantverk.

– Som inredare tänker jag att närproduktion kommer stärkas eftersom det visat sig att produkter skapade i länder långt borta inte alltid går att få hem i dessa tider, dessutom frågar vi oss allt mer om transporter över land och rike alltid är motiverade.

Vilken tror du blir höstens it-detalj?

– Med tanke på situationen i världen så skulle jag säga något som man kan samlas runt, något som uppmuntrar till socialt umgänge när vi förhoppningsvis kan börja umgås igen utan fysisk distans. Kanske en fonduegryta?

”Ditt hem är din borg, nu mer än någonsin! Detta tror jag leder till att människor granskar sina saker och gör mer medvetna och genomtänkta val framgent.” Här vackert och hållbart hos Hem.

Höstens färgpalett är en vi inte tröttnar på i första taget: ”Grönt, blått och olika nyanser av beige och grå. Inte för mycket intensitet utan mjuka, matta nyanser som ger en lugn bas till ditt hem.” Här ovan hos Warm Nordic.

”Jag tror på att handla sällan och investera långsiktigt. Men med det sagt så är det alltid roligt med konsthantverk – jag köper gärna något i keramik, glas eller sten.”

Joanna Lavéns tips:

”Tillfälliga lösningar känns inte lika kul när du närstuderar dem dag efter dag, så många kommer att vilja inreda och renovera sina hem. Medvetna val går även hand i hand med hållbarhetstänk och fokus på kvalitet.”