BLOGG

Drömbalkongen – 4 tips

1. Växter

Ställ ut växter som klarar av att stå ute i det svenska klimatet. Väljer du växter som är temperaturkänsliga så får du inte glömma att ta in de när sommarsäsongen börjar lida mot sitt slut. För den extra lilla balkongen kan man även välja att plantera sina växter i en balkonglåda som man då antingen kan ha hängande på balkongräcket på insidan av balkongen eller på utsidan, beroende på hur mycket plats du har.

2. Använd golvet

Vårt sista tips för att du ska få ut det mesta av balkonglivet 2020 är att du också använder dig av golvet. Om du håller balkonggolvet rent och fräscht känns det mycket trevligare att vara där. Rulla ut liggdynor som är enkla att stuva undan när de inte används och köpa några stora härliga kuddar att bulla upp mot väggen när du sitter och lapar sol, det är både mysigt och praktiskt.

3. Låt dina sittmöbler rymma förvaring

En nyckel inom compact living är att låta sina möbler minst ha två olika funktioner. En snygg trälåda som du förvarar dina sittdynor i, kan även fungera som en sittbänk eller så låter du en pall tjänstgöra dels som stol, men även som ett blombord där du kan ställa dina krukor.

4. Häng upp en ljusslinga

Ljusdekorationer behöver inte enbart vara förknippade med jultider och ett snöigt vinterlandskap. Att hänga upp en ljusslinga runt balkongräcket kan man göra vilken årstid som helst och det skapar en väldigt mysig atmosfär på din lilla uteplats.

 

Artikel från Köpa Matta.