BLOGG

5 inredningstrender i 2020

 

1. Jordnära färger och toner

Under 2020 går vi från grått mot varmare kulörer som ljusbrun och beige med inslag av pastell och klassiskt blått, enligt Maria Löw. En färgpalett som är lätt att få in i sitt hem – även om man inte känner för att måla om eller investera i nya möbler.

2. Valv och bågformer tar plats

De runda formerna, som valv och bågar, fortsätter att dominera även 2020. De går att få in som en läcker detalj genom illustrationer, konst och kuddar eller för den modige – tapeter. En bågformad spegel som illustrerar en dörr är ännu ett knep att fixa stilen – och skapa en illusion av större rymd. Även klassiska rutmönster lär vi se mer av 2020, spår inredaren.

3. Hållbart och blandning av klassiker och vintagemöbler

Klassiska möbler och inrednings-accessoarer som man inte tröttnar på i första taget – och som har ett större andrahandvärde om så är fallet – är också en av trenderna som tar oss in i 2020.

4. Lekfullt och eklektiskt, med 70- och 80-tal

Trenden med stora gröna växter à 70- och 80-talet lär hålla i sig ett tag till, spår Maria Löw. Men det är troligtvis inte det enda från tidsperioden som tar sig in i många hem 2020.

5. Manchestern på möbler och kuddar

Manchester lär också göra comeback bli betydligt hetare än sammet 2020, spår Maria Löw. Det är fint att blanda med andra material som är blankare, tipsar hon.

 

Läs hela artikeln på Leva&Bo