BLOGG

Ett boende där man får livskvalitet på köpet!

I Kronetorp Park möts det bästa av två världar – den lilla ortens och landsbygdens trygghet och gemyt i kombination med stadslivets stora utbud och möjligheter bara en kort tågtur bort. Köper du en bostad i Kronetorp Park kommer du att ha både mer tid att att gå långa promenader i parken och mer pengar över att spendera på andra roliga saker att göra med vännerna och familjen. Vi bygger boenden som lämnar plats för mer. Mer skratt. Mer lek. Mer glädje.

För några år sedan gjorde Kronetorp Park en marknadsundersökning för att få en bättre bild av behovet som finns i samhället just nu. Hur vill folk bo? Undersökningen visade att parkmiljö och grönska är bland de viktigaste faktorerna när det gäller köp av bostad.

Brf Allén kommer att bli en kombination av natur och stad. Den vackra allén med trädslag såsom lönn, hästkastanj och lind leder oss fram till den praktfulla herrgården som härstammar från slutet av 1700-talet.

Länge har man gjort studier för att hitta det magiska receptet på vad som gör oss lyckliga. Genom åren har flera forskare pekat på flera psykologiska vinster med att vistas i naturen. Att promenader i skog och mark kan fungera som hjälpmedel mot ångest såväl som depression.

Vid sidan av de lyckogörande aspekterna har naturen även betydelse för vårt kroppsliga välmående. Bland annat förstärks vårt immunförsvar, blodtrycket sänks, vi får lägre halter av kortisol i blodet och vi får ökad ämnesomsättning.