BLOGG

Så här känns det att bo i Kronetorpstaden

Vårt motto är att det ska vara lätt att leva. Därför har vi skapat ett område där barnen har nära till föris (ett alldeles speciellt föris som till och med kan laga middag åt familjen!), där du har nära till jobb tack vare utmärkta kommunikationer, där hela familjen har nära till mataffär, köpcentrum, cafeer, gym och badhall. Ett område där stadspulsen är nära men parkmiljön omger er. Ett ställe där man inte behöver ha bil för det finns både bra cykelvägar och en bilpool som erbjuds. När allt detta finns nära till hands kan du istället lägga ner tid på att ha det bra och leva gott.

För barnen blir vardagen i Kronetorp lugn och trygg. Med dagiskompisarna i grannhusen slipper man skjutsa kors och tvärs och i närliggande Burlöv finns skola, bibliotek och en rad roliga fritidsaktiviteter. De små lantliga vägarna i omnejden lämpar sig perfekt för äventyr på cykel och det finns mängder av härliga utflyktsmål i trakten. Promenera en solig söndag i anrika Alnarps-parken eller packa handdukarna och bege er till Burlövsbadet för plask och lek och simträning, eller varför inte ta tåget över bron för en heldag i metropolen Köpenhamn, innan ni återvänder till den lantliga idyllen.

Att må bra i sitt område beror på många olika faktorer. Men att ha nära till sitt favorit-fik där man kan träffa vännerna över en kopp kaffe är definitivt en av dem. Mitt emot Kronetorps Allé ligger Burlöv Center som håller på att genomgå en stor förvandling just nu.

“När man kliver av tåget i Burlöv 2023 möts man av ett levande torg. Folk i ständig rörelse – som bor, arbetar, handlar och roar sig i området – ger en plats som är levande under dygnets alla timmar” berättar centrumchefen Pernilla Olsson.