BLOGG

5 saker att tänka på innan visningen

Att gå på visning är en viktig del i att köpa bostad. Det är ofta just i den stunden som man får ställa viktiga frågor till sig själv – vad letar jag efter? Men även lika viktiga frågor till mäklaren. Nedan har vi listat några saker som är viktiga att tänka på innan man kommer till visningen. 

1.Värde

Kom till visningen med färdiga siffror. Få din nuvarande bostad värderad, banken kommer att behöva den informationen.

2. Banken

Det är bra ifall du redan kontaktat din bank angående eventuella lån. Se ifall banken har gett ett lånelöfte så du vet dina ekonomiska förutsättningar inför köp och eventuell budgivning. Vi har även ett samarbete med SBAB som hjälper våra kunder med finansiering (läs mer här om detta) .

3. Kom påläst

Läs igenom den informationen som finns tillgänglig för objektet på hemnet eller liknande för att ha grundkunskapen om bostaden. Uppfyller bostaden fina grundförutsättningar? Tex. har du krav på att det finns hiss? Dumt att upptäcka att det inte finns när du redan tagit dig tid att gå på visningen.

4. Förbered dig

Ta gärna med ett papper med alla saker du undrar över och ta upp dem med mäklaren så du får ut det mesta av visningen.

Visningar av Brf Atrium hålls varje tisdag kl 17-18.

Anmäl intresse till martin.krantz@vaningen.se