BLOGG

Hur gör man en nyproduktion mysig?

För att skapa karaktär i rummet, sätt upp lite knopplister längs med sovrumsväggen och häng upp favoritmorgonrocken. Själv har jag bra småsaker i dust bags hängande på dörrhandtagen. Textilier på väggen och personliga detaljer framme mjukar upp en hårdare lägenhet. Tänk också gärna på taklampa att den kan vara i naturmaterial, inga hårda former och varm i färgen. Vackra mattor åldrar ett nytt golv. Här ligger de vackert framför och vid sidan av sängen istället för under. Då kan man ha flera små istället för en enorm.

Nyproduktion är ofta öppen planlösning och därför behövs lite fler rum i rummen. Våga ta in vardagsrummiga förvaringsmöbler i köket, som tex detta arkivskåp.

Ett nytt kök som blir mjukare av gamla trädetaljer. Vackra åldrade skärbrädor kan stå framme och blanda gärna in mycket mjuka naturmaterial i stylingen. Sånt som står framme ska vara de finaste grejerna!

Så härligt med en stor sittpuff (sy överdrag själv?) istället för fåtöljer och andra hårda möbler. Det ger mer ljus och luftighet i rummet.

Vad är styrkan med nyproduktionen? Finns det några spännande hörn och vrår? Gå med dem och inred efter dem. En knepig yta är perfekt för den där fina antika soffan tex.

Glöm inte färgdetaljer! En kudde, tavla eller en lampa är de perfekta accenterna till vita väggar och försiktigt färgade möbler.

Artikel från ELLE och Elsa Billgren.