BLOGG

NCC bygger nya Burlövsbadet

Skissbild nya Burlövsbadet, bild från Liljewall.

NCC ska tillsammans med Burlövs kommun bygga nya Burlövsbadet i Burlöv. Uppdraget är ett partneringsamarbete och ordervärdet uppgår till 290 miljoner kronor.

– Tillsammans med NCC har vi enats om en lösning som både tillgodoser kommunens framtida behov och är hållbart. Det nya badet blir en mycket viktig del av attraktiva Burlöv och utvecklingen av Kronetorpsstaden som nu växer fram mellan Arlöv och Åkarp. Järnvägsutbyggnaden Lund-Arlöv, fyra spår med Burlövs nya station ger utmärkta pendlingsmöjligheter till och från området inklusive Burlövs nya bad, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör i Burlövs kommun.

Flera parter har varit involverade i utformningen

Kommunens verksamheter, samt den aktiva simklubben som hyr lokaler av kommunen idag, har varit involverade i utformningen av det nya badet, som kommer att innehålla en 50-metersbassäng (som vid behov kan delas av till två 25-metersbassänger), en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng. Simklubben kommer att få egna lokaler på plan 2 tillsammans med badpersonalens utrymmen. Det förbereds även lokaler för ett gym på plan 2. På entréplan blir det reception och café.

Läget en stor fördel

Nya Burlövsbadet byggs nära den nya pendeltågsstationen, på mark bredvid kommunens nuvarande badhus. Gamla badet kommer att vara i drift under hela byggtiden och rivs när det nya är klart.

NCCs erfarenhet av liknande projekt

– NCC har stor erfarenhet av att bygga bad- och simanläggningar, bland annat Ystad badhus, Sjöbo simanläggning och Hylliebadet i Skåne, och genom vår badhusgrupp delar vi erfarenheter mellan projekten. Det gör att vi kan utveckla och bygga nya Burlövsbadet så det blir långsiktigt hållbart för både besökare och kommunen, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Planerad byggstart för nya Burlövsbadet är slutet av 2019 och det beräknas vara klart i början av 2022.

Artikel från Burlövs Kommuns hemsida.