BLOGG

Den perfekta hemestern – 5 tips

En hemester känns inte bara bra för plånboken, utan såklart också för själen. Passa på att ta en weekend hemma hos dig själv i helgen och njut av allt din egen hemstad har att erbjuda. Med de rätta förberedelserna kan en semester hemma bli minst lika bra som en borta. Det bästa av allt – du behöver inte ens bekymra dig om att packa väskan!

1. Gör ditt hem redo

För att du ska kunna koppla av hemma behöver du förbereda dig genom att storstäda. Inte så kul, vi vet – men du kommer vara glad att du gjorde det i slutändan. Det är svårt att slappna av när dammråttorna glider över golvet.

När allting är skinande rent och var sak ligger på sin plats har du preppat för en perfekt hemester.

2. Fixa doften

Att komma in på ett nystädat hotellrum som doftar gott är en väldigt härlig känsla men också lätt att fuska sig till. Klicka hem doftstickor i din favoritdoft och njut av hotellkänslan hemma. Varför inte passa på att unna dig en fin bukett blommor på samma gång?

3. Ät med hjärtat

På semestern ska du bara äta sådant som du tycker är riktigt gott. Lyxa till det rejält och skäm bort dig själv ordentligt. Laga en härlig brunch eller fejka room service och se till att få favoritmaten hemkörd till dörren.

4. Ha en plan

Precis som när du semestrar på annan ort, bör du sätta upp en plan för vad du ska göra under dagarna. Är du kanske sugen på att yoga, göra en utflykt i naturen eller gå på ett museibesök? Det är bara fantasin som sätter gränser. Att semestra i sin egen stad är dessutom hur roligt som helst!

Det finns dock en regel under denna punkt – du får bara göra sådant som du tycker är kul!

 

Artikel från Metro Mode