BLOGG

Exklusivt boende i kulturhistorisk miljö

Låt bilen rulla sakta genom den gamla allén. Veva ned rutan, släpp in fågelsången och andas in den lantliga luften. Nyskördade åkrar, öppna vidder, urgamla träd som börjar skifta i guld. I Kronetorp park är vardagen helt enkelt lite vackrare.

Strax utanför Malmö håller en helt ny stadsdel på att ta form. Mitt i det skånska kulturlandskapet byggs Kronetorp park, ett nytt och helt unikt sätt att bo och leva. Ett rofyllt och exklusivt läge bland böljande åkrar, med den lilla ortens gemyt och trygghet men med städer som Malmö och Lund på bara fem minuters pendelavstånd. Ett modernt boende skapat på dina villkor, i en anrik miljö med rötter djupt förankrade i den skånska myllan. Kronetorp Park byggs i Kronetorps Herrgårds gamla jaktpark, som har anor så långt tillbaka som till slutet av 1700-talet.

Med sina vackra alléer och ovanliga träd är parken en sevärdhet i sig själv. Här tronar bland annat landets största blodbok som har  över 200 år på nacken. När man strosar omkring under trädkronorna känns det overkligt att Kastrup med flygförbindelser till hela kontinenten ligger bara en halvtimme härifrån.

– Det här blir en plats att andas, leva och njuta på. Här får man det bästa av två världar, man bor på landet men har ändå man storstadspulsen alldeles runt hörnet.

Med ett modernt formspråk, stora fönsterpartier med generösa ljusinsläpp och innovativa lösningar för bland annat uppvärmning och komfortkyla för varma sommardagar blir Kronetorp ett sant framtidsboende, men med de gamla miljöernas charm och själ väl bevarad. Kronetorp Park har bland annat väckt stort intresse bland husägare som längtar efter ett mer lättskött boende, men som inte heller har lust att flytta in till de större städernas centrum. Här byggs ett brett spektrum av bostadsrätter och hyresrätter, från små ettor för studenter till femrummare för stora familjer.

År 2021 beräknas Burlövs nya tågstation vara färdig, som då blir Skånes näst största efter Malmös Centralstation. Även för bilar ligger Kronetorp Park lättillgängligt, i direkt anslutning till två motorvägar. Planerna för området är stora, och under de kommande tio åren kommer utbyggnaden här att fortsätta.

– I ett första steg projekteras 300-400 lägenheter och en rad olika mindre lokaler för service-verksamheter av olika slag, säger Ulf Lyddby.