BLOGG

Nya hyresrätter – Panorama Vellinge

Nu är dörrarna öppna i Panorama Vellinge – ett nybyggt och fräscht niovåningshus med utsikt över den Skånska slätten.

Huset som ligger mitt i Vellinge centrum utgörs av 34 hyreslägenheter med allt från praktiska tvåor till luftiga fyror. Alla lägenheterna har inglasade balkonger, välutrustade kök, stora badrum med egen tvättmaskin samt snabb kommunikation med fiber för internet, TV och radio. För social samvaro finns även en stor gemensam terrass på sjunde våningen med havsutsikt vid klart väder. Alla hyresgästerna har tillgång till källarförråd, barnvagnsförråd, cykelförråd och på gården finns en lekplats för barnen.

Ulf Lyddby – VD för Kronetorp Park som Panorama Vellinge drivs av – berättar att det varit viktigt för dem att skapa hög trivsel för hyresgästerna.

”Huset ligger mitt i Vellinge med fantastisk utsikt över det Skånska landskapet. Endast ett stenkast från huset finns butiker, busstation och kommunal service. Det tar endast 6 minuter att nå Malmö om man tar motorvägen” säger Ulf.

Cecilia Lyddby som är miljökoordinator för Kronetorp Park berättar att intresset av lägenheterna är stort.

”I nuläget finns endast nio hyresrätter kvar med en relativt jämn fördelning av treor och fyror. Vi kommer att ha visningar i en av lägenheterna torsdagen den 13/11 kl:17:00-17:30 samt måndagen den 17/11 kl:18:00-18:30” säger Cecilia.

Kronetorp Park har mycket hög miljöprofil och Panorama Vellinge är byggt med så kallad passivhus teknik. Kortfattat kan denna teknik förklaras med att man bygger energisnålt genom att minimera värmeförluster genom klimatskalet. Förutom detta har även solceller installerats på taket och alla hyresgästerna kommer att ha tillgång till en hybridbil via bilpoolen.

”För oss är hållbarhet viktigt och vi har integrerat den i vår byggprocess. Vi har till exempel använt återvinningsbart naturmaterial och maskiner med låg energiförbrukning. Vi har dessutom installerat vattenmätning för att ha så låg vattenförbrukning som möjligt och en hiss som laddar sig själv när den går ner” säger Ulf.

Frode S. Hagen som är styrelseordförande för Kronetorp Park, berättar att när de började bygga Panorama Vellinge hade de visionen av att skapa Vellinges bästa hyreshus. Idag står huset klart och Frode beskriver det kortfattat som en byggnad med ”modernt miljöbygge och panorama utsikt”.

Panorama Vellinge kommer att ha visning i en visningslägenhet torsdagen den 13/11 kl:17:00 samt måndagen den 17/11 kl:18:00. Lägenheten är en trea på sjätte våningen (lgh 62) med en vacker utsikt över havet. Välkommen med er anmälan till cecilia.lyddby@kronetorppark.se eller ring 0731-422681